Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels? Ze zijn een vloertype dat bestaat uit kleine, vierkante vinyltegels. Het werd waarschijnlijk in de jaren zestig geïntroduceerd door de Amerikaanse fabrikant, Nissen Company, als vervanging voor het toen populaire linoleum. Linoleum is gemaakt van een natuurlijke vezel zoals lijnzaadolie en vaseline. Het wordt niet aanbevolen voor gebieden met veel verkeer. Terrazzo daarentegen is gemaakt van poreus, fijnkorrelig vinyl dat gemakkelijk door vloeistoffen kan worden gepenetreerd en snel uitdroogt. Retrotegels terrazzo tegels.

Wat zijn terrazzotegels

Dus hoe installeer je terrazzotegels? Zoals bij elk ander vloerproduct, moet u voor uw project een goede lijm gebruiken. Een van de meest populaire merken in deze categorie producten is Envirolet Glue. Zorg ervoor dat welk merk u ook kiest, een alcoholvrije lijm gebruikt. Dit soort lijm zal waarschijnlijk goed werken met grotere terrazzostukken.

Voordat u met de installatie van de terrazzovloer begint, moet u het oppervlak van de vloer reinigen met een mild schoonmaakmiddel en water. Als u voor de eerste keer lijm gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de voeg volledig vrij is van al het vuil. Het voegmiddel fungeert als een afdichting voor de tegel, dus het is essentieel dat deze vrij is van vuil. Als u de voeg eerder heeft geverfd, moet u deze verwijderen voordat u met de installatie begint. Door de oude verf kan de voeg aan de tegel blijven kleven, waardoor het moeilijker wordt om de tegel aan de voeg te hechten.

Nu de voeg vrij is van vuil en puin, kunt u beginnen met het plaatsen van de tegels. Leg een ondervloer van multiplex boven de tegel. Het triplex moet volledig vlak en schoon zijn. Om de ondervloer voor te bereiden, moet u deze vegen of stofzuigen. Het is het beste om het te vegen in gebieden die niet betegeld zijn, omdat u geen ruimte wilt laten om vocht in te laten komen.

Nadat u de ondervloer heeft voorbereid, kunt u beginnen met het leggen van de tegels. Door eerst de voeg aan te brengen, weet u zeker dat de voeg waterpas is en dat deze goed hecht aan de ondervloer. De methode die u gebruikt om de voeg aan te brengen, is afhankelijk van of u tegels of cement gebruikt. Voor tegels moet u meestal een nietmachine gebruiken, terwijl u voor cementtegels meestal alleen een borstel hoeft te gebruiken.

Nadat u uw eerste partij tegels heeft gelegd, kunt u genieten van uw prachtige nieuwe vloer. U moet de lijm volledig laten drogen voordat u op de vloer loopt. Als er scheuren in de voeg zitten, moeten deze ook worden gevuld met kit. Als je eenmaal hebt geleerd wat terrazzotegels zijn, zul je nooit meer op dezelfde manier aan vinylvloeren denken.

Site bezoeken voor meer info: Retrotegels

Comments are closed.