Wat is hospice-zorg precies?

Wat is hospice-zorg precies?

wat is hospice-zorg precies

Wat is hospice-zorg precies?

Wat is Hospiceloket.nl-zorg precies, vraagt u zich misschien af. Welnu, een hospice is een verpleeghuis dat palliatieve zorg biedt, dat wil zeggen compassievolle zorg die zich richt op het verlichten van lijden en het levenseinde. Dit soort zorg omvat niet alleen het verstrekken van voorgeschreven medicijnen, maar ook het verlenen van sociale diensten, de ondersteuning van familieleden en vrienden, het doorverwijzen van medisch specialisten, het beheren van financiële en medische aspecten van het leven van de patiënt en het beheer van fysiotherapie. Hospice-zorg wordt verleend in ziekenhuizen of andere zorginstellingen die dit soort gespecialiseerde verpleegkundige zorg bieden aan terminaal zieke mensen. Als een patiënt geen begrafenis wil hebben of gecremeerd wil worden, wordt er ook hospice-zorg bij de patiënt thuis geboden.

Er zijn drie hoofdtypen hospice-zorg. Het St. Jude Children's Hospice heeft religieuze en spirituele banden met de christelijke religie. Het Sunrise Hospice legt meer de nadruk op comfort, waardigheid, respect en vertrouwen. Het Christ Hospital heeft ook een spirituele focus. En het Bradstreet Cancer Center heeft programma's die zich richten op levensverlengende technieken zoals lichaamsbeweging, dieetcontrole, lichaamstraining en het gebruik van natuurlijke behandelingen en medicijnen om kanker te bestrijden.

Hospice-zorg is meestal vrijwillig en wordt uitgevoerd door de families van de terminaal zieke patiënt of door degenen die door de patiënt of zijn of haar verzorgers zijn uitgekozen om voor de patiënt te zorgen. In bepaalde omstandigheden wordt het hospice gefinancierd via Medicaid of Medicare. Hospice-zorg wordt door de meeste verzekeringen niet gedekt. De patiënt moet zijn / haar opties bespreken met een erkende hospice-aanbieder om te bepalen wat hun specifieke behoeften en financiële middelen zijn. Hospice-zorg is niet beperkt tot ouderen; het is geschikt voor iedereen die baat zou kunnen hebben bij de spirituele steun, het comfort en de hulp van het hospice, of ze nu kanker, hiv / aids of een andere ziekte hebben.

Informatie over dit onderwerp: https://hospiceloket.nl/

Comments are closed.