Waar je op moet letten bij het kiezen van kerkorganen

Waar je op moet letten bij het kiezen van kerkorganen

Het kerkorgel is een instrument dat geluid genereert door lucht in de organbuizen te rijden die speciaal zijn gekozen uit een toetsenbord, meestal in een zaak die een cantilever wordt genoemd.

De leidingen worden gegeven in sets, soms rangen genoemd, waarvan elk een gemeenschappelijke toon en timbre over het hele toetsenbordkompas bevat. Sommige toetsenborden hebben afzonderlijke buizen, zoals in het onderste register, terwijl anderen eenzame leidingen hebben, nogmaals, elk behorende bij een bepaald octaaf. Naast verschillende buizen en rangen zijn er ook andere aanvullende functies, zoals kleppen voor verschillende soorten geluiden, dia’s voor het glijden tussen registers en speciale hamers die kunnen worden gebruikt om de sleutels te raken.

Een piano of toetsenbord bevat aan de andere kant pedalen. Het heeft zijn eigen speciale behuizing en laden voor het opslaan en spelen van muziekinstrumenten. Het meest voorkomende soort pedaal dat in piano’s wordt gebruikt, is het ondersteunende pedaal, dat wordt gebruikt om een notitie te ondersteunen nadat het was herhaald in een eerder gespeelde muziekstuk. Dit type pedaal wordt gebruikt in kerkorgels, omdat de kerk organist rechtstreeks in de buisluidspreker moet spelen, die zich heel ver weg van het vocale gebied bevinden, zoals in het gangpad, en omdat het geluid ver lager zal zijn dan wat Een piano heeft kleppen en dia’s en andere hardware om de stem luider te maken, maar de geproduceerde geluiden zullen niet zo mooi zijn.

Om kerkorganen en piano te kopen, moet je het soort orgaan weten (dat een buisvormig lichaam moet hebben) en het soort piano (dat een platte top moet hebben). De meeste kerkorganen zijn tegenwoordig gebouwd met een boring gevormd interieur en een conische boring-buitenhoofdecase, terwijl de meeste piano-lichamen conisch of convex in vorm zijn. Als je deze dingen niet kent wanneer je winkelt voor piano’s, kan je zoekopdracht moeilijker zijn. Andere dingen om op te letten, zijn de grootte van de sleutels, het soort hamers dat wordt gebruikt en de actie van de toetsen.

Vervolgens moet je de stijl van het orgel overwegen, of het nu gaat om het grote of klein, afgerond of hoekig, of slank en eenvoudig.

Aan het einde van de 19e eeuw, toen kerk-orgaanmuziek op het toneel barstte, waren deze instrumenten niet alleen zeer geavanceerd, maar ook relatief enorm en zwaar. In feite was het grootste kerkorgel van deze tijd zo groot als drie verdiepingen. Gelukkig zijn tegenwoordig de hoofdgroottes van hedendaagse kerkorganen kleiner dan de grootste van hen in het verleden! Het belangrijkste artikel is dat de grootte van het instrument niet teveel uitmaakt – als het goedkoop is, is het een verspilling van geld, als het goed is, het is een schat.

Nadat u alle belangrijke factoren hebt overwogen, moet u nadenken of u een staal of een houten harmonium, een stalen string of een rietinstrument (string of pluked) wilt. Een rietinstrument is gemaakt van riet, wat een goedkoper alternatief is voor hout. Als uw budget niet zal uitstrekken naar de eerste, kunt u in plaats daarvan een staalharmonium proberen. Een stalen stemvork en een luchtbediende hamer op de tuning-vorken krijgt het grootste deel van de klus.

Dan is er het elektrische orgel! Elektrische organen zijn nu een zeer populair muziekinstrumenttype omdat ze gemakkelijker te hanteren en betrouwbaarder dan ooit tevoren. Wat is er meer elektrische organen kunnen zelfs prachtige vormen creëren op de sleutels die niet kunnen worden bereikt met oudere typen organen. Voor degenen die op zoek zijn om een elektrisch kerkorgels te kopen, moet u het hoofdartikel hierboven beschouwen: prijs, duurzaamheid en hulpprogramma. Je moet hard nadenken over de bovenstaande factoren voordat je beslist wat te kopen. Dit artikel is bedoeld om u daarmee te helpen.

Vind meer informatie: Noorlander Orgels

Comments are closed.