Hoe u effectieve oudergesprekken kunt voeren met uw kinderen?

Hoe u effectieve oudergesprekken kunt voeren met uw kinderen?

Hoe u effectieve oudergesprekken kunt voeren met uw kinderen?

Wanneer u Hetsen & Visschers voert, moet u zich bewust zijn van de non-verbale reacties van uw kind. Dit omvat de manier waarop u spreekt en oogcontact houdt met uw kind. Als je enthousiast bent over een nieuwe baan, vertel je kind dan hoe gelukkig je bent en pas op dat je niets over hun gevoelens aanneemt. U moet ook gevoelig zijn voor de behoeften en gevoelens van uw kind, dus zorg ervoor dat u woorden en daden gebruikt die bij hen passen. Hierdoor zullen uw kinderen weten dat hun gevoelens normaal zijn en dat het de moeite waard is om ze te uiten.

oudergesprekken

Als je ouder-kindgesprekken voert, praat dan niet over je kind heen. Stel in plaats daarvan vragen en laat uw kind haar mening uiten. Het is vaak gemakkelijker om het standpunt van de ander te horen als je hem of haar een verhaal vertelt, bijvoorbeeld wat je van een film vond. Dit zal uw kind helpen om zich op zijn gemak te voelen bij het uiten van haar gevoelens, en het geeft u de kans om suggesties te doen die u in uw eigen huis kunt toepassen. Je kunt zelfs een gespannen argument over schermtijd omzetten in een verhaal. Als je bezig bent met een verhaal, is het moeilijker om te onderbreken en heb je een grotere kans om je punt over te brengen.

Door een sjabloon en tipsheet voor oudergesprekken te maken, kunt u effectieve gesprekken voeren. Een duidelijke agenda maakt het gesprek makkelijker voor u en uw kind. Ouders moeten vóór de vergadering worden geïnformeerd over wat er op de agenda staat, zodat de zaken kalm en ontspannen blijven. Het is ook handig om de input van het kind te krijgen voordat u aan de vergadering begint. Het is belangrijk om te onthouden dat ouders zich niet door een gesprek kunnen haasten en dat ze misschien wat tijd nodig hebben om na te denken.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: https://hetsen-visschers.nl/

Comments are closed.