Gesprekken met ouders – Tips om met uw kinderen om te gaan

Gesprekken met ouders – Tips om met uw kinderen om te gaan

Gesprekken met ouders – Tips om met uw kinderen om te gaan

Er is geen vervanging voor het aangaan van oudergesprekken. Het is zelfs de beste manier om uw kinderen – en uzelf – waardevolle levenslessen te leren. Gedurende deze tijd moeten uw kinderen hun mening kunnen uiten en leert u meer over hen en over uzelf. Met hen praten is de beste manier om hen te helpen sociale, intellectuele, emotionele en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen. Hier zijn enkele manieren om aan de slag te gaan oudergesprekken. Als je niet zeker weet hoe je een gesprek moet beginnen, overweeg dan deze tips:

oudergesprekken

– Probeer te voorkomen dat u te veel suggesties geeft. Ga er niet vanuit dat de ouders van uw kind hun acties door dezelfde lens bekijken. Bied alleen suggesties als uw kind daarom vraagt. Vermijd bovendien directe uitspraken en gebruik in plaats daarvan vragen. Feiten vermelden blijft echter belangrijk. Zorg ervoor dat u uw kind bij het gesprek betrekt. Zo voorkom je dat je ze beledigt. Hopelijk heb je een productief en vruchtbaar oudergesprek!

– Probeer rollenspellen of andere manieren om kinderen vaardigheden op het gebied van conflictoplossing te leren. Leer uw kind burgerlijke ruzies aan te gaan, die respect en empathie vereisen. Oefen vervolgens deze vaardigheden door uw kind de kans te geven om over hun problemen te praten. Uiteindelijk zullen ze beter in staat zijn om conflicten met hun ouders op te lossen en gezonde relaties op te bouwen. Maar vergeet niet om goede communicatieve vaardigheden te oefenen! Je weet nooit wanneer een verhitte discussie zal uitbreken.

Klik hier om meer te lezen: Hetsen & Visschers

Comments are closed.